Journalistieke verhalen op basis van data-onderzoek. Hieronder een overzicht van onze artikelen.

Autodoc backlinks

Dataset

In dit bestand vind je alle backlinks die we hebben verzameld van de Autodoc-webshops. Backlinks zijn alle links die verwijzen naar een site: dat kunnen bijvoorbeeld linkjes op andere websites zijn naar bijvoorbeeld autodoc.nl, maar ook forumberichten of advertenties. Het gaat in totaal om een archief van 10 miljoen backlinks. 

We hebben de data verzameld met de commerciële dienst majestic.com. De gegevens gaan over 2013 tot en met 2019 (exacte data zijn afhankelijk van wanneer Majestic de links heeft geïndexeerd).

De backlinks zijn van de webshops: Besteonderdelen.nl,  Auto-onderdelenexpert.nl,  Auto-onderdelen24.nl,  Autodoc.nl,  Reservedelenstore.nl,  Onderdelenstore24.nl,  Topautoonderdelen.nl,  Onderdelenshop24.com,  Motor-doctor.nl.

Let op: Eenmaal uitgepakt is dit bestand 2,7 GB

Artikelen bij dit onderwerp

Wij zijn Pointer

Wij zijn datajournalisten. Uit informatie en data putten we verhalen die met het blote oog niet te zien zijn. Pointer is het journalistieke platform dat in de chaos van alle informatie orde schept. De puntjes met elkaar verbindt en verbanden blootlegt. Laat zien hoe je onderzoek doet en hoe je informatie vindt. Vertelt wat je nog niet weet.

header onderzoek

Elke week de beste verhalen in je mailbox