Dirk Mostert

Onderzoeksjournalist / verslaggever

Over Dirk

Begint na zijn opleiding journalistiek in Utrecht in 1999 met het verzinnen van quizvragen voor onder meer Get The Picture. Leert het tv-verslaggeversvak bij TweeVandaag en EenVandaag. Werkt daarna voor Netwerk, Opgelicht?!, ZEMBLA, Brandpunt en Brandpunt+. Wil echt weten hoe het zit. Trots op verschillende onderzoeksverhalen, primeurs en aangrijpende menselijke verhalen. Wars van ego’s. Geniet van voetbal, hardlopen, fitness, reizen en zijn lieve dochter en vriendin.

dirk mostert

Onderzoeken door Dirk

 • Zorgcowboys

  Door data-analyse en journalistiek handwerk met elkaar te combineren, hebben we tientallen zorginstellingen gevonden waar buitensporig hoge winst wordt gemaakt. Welke instellingen zijn dit? Hoe maken ze die winst? En welke zorgcowboys zitten achter deze bedrijven?

  Dit is een onderzoek in samenwerking met Reporter Radio en Follow The Money.

  Een collage van een stethoscoop, een hart, grafische pillenstrips en een laptopscherm.
 • Illegale visvangst

  Talloze vissoorten worden ernstig bedreigd, maar het toezicht op visvangst blijkt niet afdoende te zijn om illegale praktijken te stoppen. Samen met Lighthouse Reports en studenten van de VU (International Crimes, Conflict and Criminology) onderzoeken wij of de vis op jouw bord wel eerlijk gevangen is.

  Dit onderzoek is ondersteund met een bijdrage uit de Regeling Onderzoeksjournalistiek van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

  Illegale visvangst 2

Andere teamleden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte