Thomas Mulder

Datajournalist

Over Thomas

Studeerde grafische vormgeving en journalistiek in Zwolle en begon zijn journalistieke carrière bij De Monitor. Ging vervolgens aan de slag als datajournalist bij KRO-NCRV data. Specialiseerde zich in de loop der jaren in geolocatie, analyse en verifiëren van beelden, oftewel: digitaal forensisch onderzoek. Maakte van deze specialisatie zijn dagelijkse werk in zijn rol als data-analist bij Pointer. Groot liefhebber van (Amerikaanse) sport en zelfbenoemd expert op het gebied van hiphop.

thomas mulder

Onderzoeken door Thomas

 • Illegale visvangst

  Talloze vissoorten worden ernstig bedreigd, maar het toezicht op visvangst blijkt niet afdoende te zijn om illegale praktijken te stoppen. Samen met Lighthouse Reports en studenten van de VU (International Crimes, Conflict and Criminology) onderzoeken wij of de vis op jouw bord wel eerlijk gevangen is.

  Dit onderzoek is ondersteund met een bijdrage uit de Regeling Onderzoeksjournalistiek van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

  Illegale visvangst 2
 • Explosieve Export

  Nederland staat in de top 10 van landen die de meeste wapens exporteren. Komt ons wapentuig wel altijd in goede handen? Of worden Nederlandse wapens ook wel eens ingezet bij conflicten waar we ver van willen blijven?

  wapenexport 4

Andere teamleden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte