Wendy van der Waal

Designer

Over Wendy

Komt uit hetzelfde bouwjaar als de Animated Gif en is minstens zo beweeglijk. Sinds Windows98 verslingerd aan het wereldwijde web. Haalde haar bachelor in visuele communicatie op de Willem de Kooning academie. Is goed in verbeelden en doet dat graag met kleur. Doorgrondt eerst voordat ze maakt. Zette met een stel excentriekelingen in 2014 een crossmedia redactie op bij De Volkskrant en maakte daar ontelbaar veel online producties. Wil de grenzen van vernieuwende journalistiek verder verleggen bij Pointer. Geobsedeerd door eten en dieren(gifjes). Moeder van Sjors Clooney.

Weyonce

Onderzoeken door Wendy

  • Illegale visvangst

    Talloze vissoorten worden ernstig bedreigd, maar het toezicht op visvangst blijkt niet afdoende te zijn om illegale praktijken te stoppen. Samen met Lighthouse Reports en studenten van de VU (International Crimes, Conflict and Criminology) onderzoeken wij of de vis op jouw bord wel eerlijk gevangen is.

    Dit onderzoek is ondersteund met een bijdrage uit de Regeling Onderzoeksjournalistiek van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

    Illegale visvangst 2

Andere teamleden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte