Meet-up: Natuur in de knel

Woensdag 1 februari
Meet-up: Natuur in de knel
Locatie: Ericakerk,
Ericalaan 1
Tijden: 20.00-21.30 uur
Inloop vanaf 19.30 uur
Gratis toegang

Natuur in de knel Ede

Meld je gratis aan

Via het formulier onderaan deze pagina.

Programma

In februari is Pointer in Ede. Vanuit de Pointer Pop-up redactie aan de Grotestraat 6 doen we onderzoek naar onderwerpen die in Gelderland spelen. We duiken in bekende en onbekende dossiers. Dat doen we samen met jullie, want ons onderzoek begint bij jouw verhaal. Daarom nodigen we inwoners van Ede en omstreken uit om met ons in gesprek te gaan tijdens de meet-up in de Ericakerk op woensdagavond 1 februari.

20.00 Welkom door Niels Heithuis

Niels Heithuis is journalist, radiopresentator en debatleider. In 2008 won hij de Marconi Award voor Beste Programma toen hij bij BNR Nieuwsradio de Avondspits presenteerde. Elke zondagavond presenteert hij Pointer op NPO Radio 1.  

Niels Heithuis

20:10 Keynote: Gabriël van den Brink

Hoogleraar wijsbegeerte Gabriël van den Brink ziet dat er geen evenwicht is tussen macht en inspraak. In een energieke speech zal hij zijn licht laten schijnen op de kloof tussen burgers en overheid. Hoe is het zo gekomen? En wat moet er veranderen? 

Gabriel van den Brink

20:30 Stikstof: hoe verdelen we de schaarste

Gelderland herbergt het grootste stikstofgevoelige natuurgebied van Nederland: de Veluwe. Een gegeven met grote gevolgen. Voor de natuur, want de kwaliteit daarvan staat onder grote druk.  Boeren zouden moeten worden uitgekocht, maar dat lukt maar niet. Hoe verdelen we de schaarste? We gaan in gesprek gaan met de LTO, de gemeente Ede, de provincie  en de milieubeweging over mogelijke oplossingen, zoals een provinciale stikstofbank? 

Sprekers:
Pieter Bouw, bestuurder LTO Gelderse Vallei 
Pieter Slim, SME-Ede,
Karin Jeurink, Milieudeskundige
Gabriël van den Brink, hoogleraar Wijsbegeerte

Column

Ecoloog Arnold van den Burg schets hoe de natuur te lijden heeft onder de stikstof.

21:00 Stikstof: de politiek

Gemeenten, provincie en het Rijk zitten op hun handen als het gaat om de stikstofmaatregelen. Waarom gebeurt er niets? 
Sprekers:
Wethouder Jan-Pieter van der Schans, CDA Ede
Charlotte de Roo, Statenlid, Lijsttrekker GroenLinks
Antoon Kanis, Statenlid, D66
Gabriël van den Brink, Hoogleraar Wijsbegeerte

21:30 Borrel

Loop je ergens tegenaan en wil je dat de journalisten van Pointer onderzoek doen naar jouw ervaring? Heb je een tip over een misstand dat aangekaart moet worden? Ga na afloop van de meet-up in gesprek met de journalisten tijdens de borrel. Jouw ervaring is het startpunt van ons onderzoek, of het nu over de Foodvalley, stikstof of een ander onderwerp gaat. 

Pop-up Borrel

Aanmelden

Meld je gratis aan