Tv-uitzendingen

Hier kijk je onze tv-uitzendingen terug. Pointer is elke donderdag om 20:25 uur op NPO 2.

Ruim 1500 miljard euro per jaar voor het klimaat?

Ruim 1500 miljard euro per jaar voor het klimaat?

Volgens Sander Smit van de BBB kosten de klimaatmaatregelen uit de Europese Green Deal jaarlijks 1556 miljard euro. Klopt dat?

Zijn bootvluchtelingen geen echte vluchtelingen?

Zijn bootvluchtelingen geen echte vluchtelingen?

Malik Azmani (VVD) zegt dat de bootvluchtelingen die op de Canarische eilanden aankomen ‘nul’ kans hebben op asiel. Maar dat klopt niet.

Zijn superjachten supervervuilend?

Hoeveel brandstof verbruiken superjachten?

De Partij voor de Dieren wil superjachten verbieden omdat ze duizenden liters brandstof per uur zouden verbranden. Klopt dat?

Kost de EU ons 10 miljard per jaar?

Kost de EU ons 10 miljard per jaar?

De PVV beweert in zijn verkiezingsprogramma dat de EU ons 10 miljard per jaar kost. Maar dat klopt niet.

Boerendilemma: geld of de grutto
| Uitzending

Boerendilemma: geld of de grutto?

Boer Burchart (25) probeert verdwijnende weidevogels te redden. Maar vergoedingen voor natuurmaatregelen wegen vaak niet op tegen de lagere melkopbrengst. Is er nog...

Buitenspelen

Hoe luid mag je buitenspelen?

Waar de één het geluid van buitenspelende kinderen ‘gezellig’ vindt, heeft de ander er veel last van. Wat betekent het voor de speelruimte van kinderen?

Straatintimidatie te lijf illustratieve afbeelding

Straatintimidatie te lijf

Vanaf 1 juli is straatintimidatie strafbaar. Je kan een boete krijgen voor bijvoorbeeld sissen of seksueel getinte opmerkingen. Experts vinden het een goed signaal maar is zo...

Radio Genoa

Online haatzaaien, wat doet het met ons?

Online haatzaaien, wat zijn de gevolgen voor de samenleving? Een extreem-rechts account op X (Twitter) krijgt miljarden views met racistische video’s. Wie zit erachter?

Carbon credits
| Uitzending

Greenwashing door gasbedrijven

Grote kans dat jij via je gascontract betaalt voor CO2-compensatie. Leveranciers doen je geloven ze hiermee je uitstoot kunnen wegstrepen. Maar ze berusten op gebakken lucht.

Geluidsoverlast straaljagers
| Uitzending

Geluidsoverlast straaljagers

Straaljagers moeten meer oefenen boven Nederland. Bij vliegbasis Leeuwarden moeten daarvoor mogelijk 50 huizen worden gesloopt. Maar ze willen hier ook een nieuw AZC bouwen.

Vliegtuigherrie
| Uitzending

Vliegtuigherrie

Ruim 700 vliegtuigen over je hoofd op één dag. Winnie de Wit strijdt al jaren voor het terugdringen van het aantal vluchten over haar huis. Vooralsnog zonder resultaat.

Huurders in de knel
| Uitzending

Huurders in de knel

De woningnood is zo groot dat verhuurders woekerprijzen vragen voor huizen, terwijl de woningen soms in slechte staat zijn. Wat kun je dan doen?