Nieuw

Digitale tekening in groen en donkerpaars van een silhouette van een vrouw met halflang haar en een hand die naar haar uitstrekt
| Special

Merel heeft een gewelddadige ex: "Als hij echt kwaad wil, zal er niemand op tijd bij zijn"

Als gewelddadige relaties het nieuws halen, is er al iemand dood. Daarna blijkt vaak hoeveel instanties al betrokken waren. Ook Merel loopt gevaar maar wordt niet beschermd.

Rob Kramer
| Artikel

Oud-commandant: 'Wat die Russische spionageschepen hier doen? Wat denkt u zelf?'

Russische spionageschepen bezoeken met regelmaat onze wateren. Het wordt tijd dat we daar wat tegen doen, zegt Rob Kramer, voormalig commandant bij de marine.

In de kou zitten, uit angst voor de energierekening

Bezwaar maken tegen een koud huis. Loont dat? 

Er zijn nieuwe huurregels in de maak; een slecht energielabel betekent korting op de huurprijs. Goed nieuws? Nou, dat valt tegen.

Arbeidsmigranten als wegwerpproduct?
| Uitzending

Arbeidsmigrant als wegwerpproduct?

Een zieke arbeidsmigrant raakt bij ziekte vaak zijn of haar werk, woning én zorgverzekering kwijt. Waarom zijn hun rechten zo slecht beschermd?

Russen op de Noordzee
| Radio-uitzending

Russen op de Noordzee

De afgelopen jaren doken diverse Russische schepen op voor de Nederlandse kust. Wat ze daar uitvoeren blijft schimmig, maar experts vrezen dat de schepen spionage en sabotage...

Statushouders
| Radio-uitzending

Pointer pop-up: woningen voor statushouders

Een kwart van de mensen die in een azc zitten hadden eigenlijk al een huis moeten hebben. Maar gemeenten worstelen om voldoende woningen te vinden voor deze groep.

Zorg voor arbeidsmigranten
| Radio-uitzending

Zorg voor arbeidsmigranten

Het is slecht gesteld met de zorg voor arbeidsmigranten. Koepelorganisaties starten een initiatief om de situatie van arbeidsmigranten onder de aandacht te brengen.

Vladimirsky
| Artikel

Russische schepen bespioneren ongemoeid onze wateren

Russische spionageschepen zijn gespot voor de Nederlandse kust. Er zijn aanwijzingen voor spionage. Maar de marine kan alleen toekijken.

arbeidsmigrant Ivan
| Artikel

Ivan werd ziek op het werk: “Ze lieten me daar liggen. Als een hond”

Arbeidsmigranten raken bijna alles kwijt als ze ziek worden. De Slowaakse Ivan werd ontslagen nadat hij op het werk was flauwgevallen. ‘Ze lieten me daar liggen. 'Als een hond...

231127-JaccoVonhof-Header.png
| Interview

‘Vrouwen met overgangsklachten komen niet zelden in een soort hel terecht’

'Dit onderwerp is te lang onbesproken geweest.'

Pesticiden op het boerenland

Ziek door pesticiden? ‘Denk aan de gezondheid van mensen, niet aan de belangen van bedrijven’

Pointer spreekt met drie Parkinsonpatiënten die lange tijd werden blootgesteld aan pesticiden. De vraag of hun ziekte door het gif komt zorgt voor een verhit debat.