Nieuw seizoen Pointer Checkt met nieuwe presentator vanaf 9 juli

Als je de adviezen van sommige tiktokkers moet geloven kan je kraanwater niet meer drinken, ben je dom als je op je 14e nog geen eigen bedrijf hebt en als je last hebt van haaruitval op jonge leeftijd, zijn er zat middeltjes die dat in één klap verhelpen. In het nieuwe seizoen van Pointer Checkt laat presentator Jos de Groot jongeren zien wat er klopt van wat er beweerd wordt in populaire social media video’s. Vanaf zondag 9 juli op het YouTube-kanaal van NPO3.

Social media staan vol met broodje aap verhalen en slecht onderbouwd advies. Bijvoorbeeld hoe je met je geld om moet gaan, welke crypto je moet kopen, wat je voor supplementen je moet gebruiken en wat je moet doen als je kaal begint te worden. Het doet nogal wat met jongeren, dat beeld dat je voor je 18e al succesvol ondernemer moet zijn, gespierd en mentaal in balans. Maar wat klopt er van al die prachtige adviezen? En is het echt zo dat Nederlands kraanwater slecht voor je is en je ziek kan maken? Dat is te zien in het nieuwe seizoen Pointer Checkt, met de nieuwe presentator Jos de Groot.

Nieuwe presentator
Jos de Groot werkte hiervoor onder meer bij De Wereld Draait Door, talkshow M en College Tour. Ook is hij presentator van de populaire podcast ‘Veldheren’, waarin Peter van Uhm en Mart de Kruif (beiden generaal buiten dienst) uitleggen hoe oorlog werkt. Jos de Groot: “Ik vind het fantastisch om na jarenlang achter de schermen te hebben gewerkt me nu als presentator te mogen ontwikkelen. Ik ben zelf ook zo’n jongere die – of hij het nou wil of niet – de hele dag op social media zit te scrollen en van alles aan zich voorbij ziet komen. Het is dan best lastig om je af en toe af te vragen: klopt het eigenlijk wat ik zie? Hopelijk lukt het ons met Pointer Checkt jongeren iets bewuster te maken van wat ze online allemaal tegenkomen.”

Pointer Checkt, vanaf zondag 9 juli wekelijks te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3 en NPO3.nl.