Onderzoekstafels

Zaterdag 12, 26 november en 3 december
Live journalistiek tijdens de onderzoekstafel
Locatie: Pointer Pop-up,
Saroleastraat 72
Tijden: 11:00-13:00 uur
Deelname is gratis

Live journalistiek

Programma

We organiseren op zaterdagochtend 12, 26 november en 3 december van 11:00-13:00 uur een onderzoekstafel over een van onze dossiers. We laten zien hoe onderzoeksjournalistiek in zijn werk gaat aan de hand van het onderzoeksjournalistiek protocol. Je kijkt live over onze schouder mee terwijl we in gesprek gaan met betrokken burgers en deskundigen. 

Op 12 november organiseerden we de eerste onderzoekstafel over de mijnbouwschade. Zijn alle schadegevallen afgehandeld? En welke nieuwe schade wordt er veroorzaakt door het stijgend grondwater? Een gesprek met Jan de Wit van het Calamiteitenfonds en Wiel Miseré, oud-SodM-er.

Op 26 november hebben we gesproken met Wiel Niks, oud directeur van het Nederlands Mijnmuseum en Jaap Spaans van het informatiecentrum: het Gegevenshuis.

Zaterdag 3 december is de derde onderzoekstafel. Op deze bijeenkomst gaan we in gesprek met bewoners en bestuurders. Wil je meepraten? Meld je dan aan!

pop up heerlen

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kunt op twee manieren deelnemen: door mee te praten aan de onderzoekstafel, óf als toehoorder wanneer je geïnteresseerd bent in hoe onderzoeksjournalistiek werkt. Aan onze onderzoekstafel zitten ervaringsdeskundigen, experts, belangenverenigingen en andere betrokkenen. Zij hebben ervaring met het onderwerp en praten mee tijdens de sessie. Wil je liever niet meepraten, maar ben je wel geïnteresseerd, dan kun je ook als publiek deelnemen. 

Meld je gratis aan