Onderzoekstafels

Zaterdag 15, 22, 29 april en 6 mei
Live journalistiek tijdens de onderzoekstafel
Locatie: Pointer Pop-up,
Kerkpad 61 Emmen
Tijden: 11:00-13:00 uur
Deelname is gratis

Live journalistiek

Programma

We organiseren op zaterdagochtend 15, 22, 29 april en 6 mei van 11:00-13:00 uur een onderzoekstafel over een van onze dossiers. We laten zien hoe onderzoeksjournalistiek in zijn werk gaat aan de hand van het onderzoeksjournalistiek protocol. Je kijkt live over onze schouder mee terwijl we in gesprek gaan met betrokken burgers en deskundigen. 

We willen tijdens deze onderzoekstafels dieper in gaan op de onderzoeksvraag waarom de levensverwachting van de bewoners van de Veenkoloniën zo dramatisch laag is, met thema’s als de zorg, toegankelijkheid van voorzieningen en het armoedebeleid. Hoe help je mensen die niet geholpen willen worden?

Op 22 april Tijdens deze tweede onderzoekstafel in onze Pointer pop-up winkel in Emmen praten we met experts en ervaringsdeskundigen over de gezondheidskloof en beleid. Is het een verdelingsvraagstuk of is dit niet alleen met geld op te lossen? En welke aanpak is er nodig om de armoede structureel terug te dringen? Wil je meepraten of meeluisteren? Zaterdag 22 april vanaf 11:00 uur, Kerkpad 61, Emmen.

Wil je meepraten? Meld je dan aan!

live-journalistiek Emmen

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kunt op twee manieren deelnemen: door mee te praten aan de onderzoekstafel, óf als toehoorder wanneer je geïnteresseerd bent in hoe onderzoeksjournalistiek werkt. Aan onze onderzoekstafel zitten ervaringsdeskundigen, experts, belangenverenigingen en andere betrokkenen. Zij hebben ervaring met het onderwerp en praten mee tijdens de sessie. Wil je liever niet meepraten, maar ben je wel geïnteresseerd, dan kun je ook als publiek deelnemen. 

Meld je gratis aan