Onderzoekstafels

Onderzoekstafel zaterdag 4 mei: Dak- en thuislozen

Onderzoekstafel zaterdag 11 mei: Arbeidsmigranten

Onderzoekstafel zaterdag 18 mei: diversiteit en inclusie

Locatie: Pointer pop-up, Tilburg
Pieter Vreedeplein 149
Tijden: start 11:00 tot uiterlijk 13:00 uur
Deelname is gratis

Live journalistiek

Programma

We organiseren op zaterdagochtend 4, 11 en 18 mei van 11:00-13:00 uur een onderzoekstafel over een van onze dossiers. We laten zien hoe onderzoeksjournalistiek in zijn werk gaat aan de hand van het onderzoeksjournalistiek protocol. Je kijkt live over onze schouder mee terwijl we in gesprek gaan met betrokken burgers en deskundigen.

Wil je meepraten of meeluisteren? Meld je dan aan! Mail naar pointer@kro-ncrv.nl op welke dag je aanwezig wilt zijn.

Onderzoekstafel

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kunt op twee manieren deelnemen: door mee te praten aan de onderzoekstafel, óf als toehoorder wanneer je geïnteresseerd bent in hoe onderzoeksjournalistiek werkt. Aan onze onderzoekstafel zitten ervaringsdeskundigen, experts, belangenverenigingen en andere betrokkenen. Zij hebben ervaring met het onderwerp en praten mee tijdens de sessie. Wil je liever niet meepraten, maar ben je wel geïnteresseerd, dan kun je ook als publiek deelnemen.

Onderzoekstafel 4 mei: dak- en thuislozen

Tilburg heeft te maken met veel dak-en thuislozen. Niet alleen de klassieke daklozen, maar ook arbeidsmigranten en verborgen thuislozen. Die laatste groep, ook wel economische thuislozen genoemd, is veel groter dan aangenomen. Het beleid van de gemeenten is nog steeds gebasseerd op oude cijfers. Wat nu? We gaan in gesprek met (ervarings)deskundigen en bewoners over dit onderwerp.

economisch daklozen / ANP

Onderzoekstafel 11 mei: arbeidsmigrant in de knel

De positie van de arbeidsmigranten is nijpend: ze worden onder valse voorwenselen gerekruteerd, als ze eenmaal in Nederland zijn worden ze uitgebuit. Welke rechten en plichten hebben arbeidsmigranten eigenlijk en worden die regels nageleefd? Ook de huivesting van internationale werknemers laat te wensen over. Niet alle oplossingen -zoals een migrantenhotel in nabij Riel- worden met open armen ontvangen. We gaan in gesprek met deskundigen, bewoners en journalisten over dit onderwerp. Kom langs en praat mee!

In Den Haag wonen veel arbeidsmigranten hutje mutje op elkaar

Onderzoekstafel 18 mei: diversiteitstafel

Hoe staat het in Brabant met diversiteit en inclusie? We spreken met deskundigen en bewoners over deze thema's tijdens de laatste onderzoekstafel in de pop-up Tilburg. Kom langs en praat mee!

Regenboog