Radio-reportage 'De vervuiler betaalt minder' roept Kamervragen op

Na aanleiding van de radioreportage van Pointer van 6 november over het lozen van afvalwater in de Waddenzee zijn Kamervragen gesteld. Jaarlijks loost FrieslandCampina miljoenen liters warm afvalwater op de Waddenzee. In dit afvalwater zitten tonnen aan fosfaten en stikstof.

De Groningse Tweede Kamerleden Sandra Beckerman (SP) en Henk Nijboer (PvdA) willen van minister Piet Adema (Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit) en van staatssecretaris Vivianne Heijen (Infrastructuur en Waterstaat) onder meer weten of de lozingen schade hebben aangebracht aan de natuur. Ook vragen ze of er voldoende toezicht is gehouden.

De reportage van Pointer is hier te beluisteren of na te lezen.

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.