Staatsbosbeheer start intern onderzoek naar gebruik verontreinigd bouwpuin na vele reacties op onze uitzending

Staatsbosbeheer start een intern onderzoek naar aanleiding van onze uitzending van maandag 15 februari. Daarin lieten we zien dat de natuurbeheerder met plastic vervuild bouwpuin, zogeheten menggranulaat, gebruikt voor de aanleg van wandelpaden in de natuur.

“Naar aanleiding van de uitzending van Pointer heeft Staatsbosbeheer veel reacties ontvangen van mensen die boos of verontwaardigd zijn over het gebruik van menggranulaat bij de aanleg van (half)verharde wandel- en fietspaden in onze terreinen. We trekken ons die kritiek aan en hebben daarom besloten om een interne evaluatie te starten naar ons gebruik van menggranulaat.”

Met een ‘interne evaluatie’ doelt Staatsbosbeheer op het in kaart brengen van de omvang van het probleem. Op dit moment is het nog onduidelijk waar en hoeveel Staatsbosbeheer het menggranulaat, dat tot 1 procent vervuild mag zijn met onder meer plastic, in de natuur heeft gebruikt. Ook zegt Staatsbosbeheer op zoek te gaan naar haalbare alternatieven waardoor het gebruik van verontreinigd menggranulaat kan worden teruggebracht.

Lees hier het uitgebreide verhaal