De kinderopvang wordt zo goed als gratis. Over drie jaar wordt 95 procent van de kosten door de overheid betaald, zo staat in het regeerakkoord. De discussie over financiële constructies in de kinderopvang laait daarom op. Een deel van de sector is in handen van investeringsmaatschappijen met winstoogmerk. Wie gaat straks profiteren van het nieuwe beleid? Ouders die minder geld kwijt zijn of investeringsfondsen die zich hebben ingekocht en verzekerd zijn van rendement?

Angst voor investeringsfondsen in de kinderopvang

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.