Vanwege torenhoge energierekeningen konden mensen vorig jaar aanspraak maken op de zogeheten energietoeslag van in totaal 1.300 euro. Ook dit jaar stelt het kabinet weer geld beschikbaar voor gemeenten om minima bij te staan, maar het proces verloopt stroef. Minima blijven toch in de kou zitten en worden verkeerd ingelicht door hun gemeente. Wat gaat hier mis? Te gast zijn Anna Custers, Lector Armoede Interventies en Peter Heijkoop van de VNG.

Energietoeslag in de zomer: burgers in de kou

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.