Vervoer over water is de beste weg. Maar kleine schepen (lading tot 1500 ton) moeten de komende jaren aan eisen voldoen die gelden voor nieuwbouw schepen. Denk aan het verbreden van het gangboord, de breedte van een deur en de hoogte van het plafond in de woning. Onhaalbaar. Het gevolg is dat schippers van kleine schepen hun schip niet kunnen verkopen omdat niemand er nog geld voor kan lenen. En daarmee verdwijnen de kleine schepen naar de sloop en gaat het vervoer weer over de weg. Maar er is een uitzonderingsprocedure die het tij misschien kan keren. Een reportage aan boord van de Jannette. Te gast in de studio: Bart Kuipers, haveneconoom verbonden aan de Erasmus UPT

Kleine schepen verdwijnen, vervoer weer naar de weg

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.