Je kunt ongeveer tien jaar met een matras doen voordat je het vervangt. Dan zijn er vier opties op ervan af te komen. Teruggeven aan de winkelier, naar de kringloop, naar de milieustraat of je zet het matras bij het grofvuil. In Nederland worden per jaar 1,6 miljoen matrassen afgedankt die nog prima te recyclen zijn. Maar als je erop let zie je nog heel veel matrassen bij het grofvuil. En dat grofvuil wordt in één wagen opgehaald en komt in de oven terecht. Recyclekans verkeken. Reportage: Joga Brouwers

Matrassen horen niet in de verbrandingsoven

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.