Na succesvolle pop-up redactie in Almelo gaat Pointer onderzoek doen in Heerlen

We nodigen burgers met tips uit zich te melden in de pop-up redactie die gevestigd is in een winkelpand in het centrum van Heerlen. De tips vormen de basis voor een radio- en tv-uitzending die eind december en begin januari worden uitgezonden.

Inwoners kunnen tussen 9 november en 3 december langskomen op de tijdelijke redactie aan de Saroleastraat 72 om hun ervaringen te delen. Op basis van deze tips duiken onze onderzoeksjournalisten in bekende en onbekende dossiers. Daarbij wordt nauw samengewerkt met Dagblad de Limburger en andere regionale nieuwsmedia. De resultaten van het regionale onderzoek krijgen een landelijk platform in de vorm van diverse online artikelen en een radio- en tv-uitzending.

“In Almelo werden we blij verrast door de enorme aanloop en de uiteenlopende onderwerpen waar de inwoners mee langskwamen. Natuurlijk zijn niet alle onderwerpen geschikt voor verdiepend onderzoek, maar het heeft een paar goede verhalen opgeleverd. Ik verwacht dat we dit in Heerlen in de Saroleastraat ook gaan meemaken” zegt coördinator Pim Peterse.

Meet-up

De pop-up redactie wordt afgetrapt met een meet-up in Cultuurhuis Heerlen. Onder leiding van presentator Niels Heithuis wordt gediscussieerd over armoede en Heerlen als centrum van Europa. Hoogleraar wijsbegeerte Gabriël van den Brink verzorgt een inleidende presentatie over de kloof tussen de burger en de politiek.

Ook organiseert Pointer op de zaterdagochtenden ‘onderzoekstafels’ waar inwoners samen met de journalisten onderzoek gaan doen. Tijdens de sessies gaat de redactie met bewoners en experts inhoudelijk in op onderwerpen die zijn aangedragen. Deelnemers zijn als eerste op de hoogte van ontwikkelingen in het onderzoek. Meer informatie en gratis inschrijving via pointer.nl/heerlen.

Zes regio’s

Heerlen is de tweede stad waar we neerstrijken met een pop-up redactie. In 2023 volgen nog vier steden. Op de pop-up redacties werken verschillende KRO-NCRV programma's samen aan het onderzoek. “Het is voor ons reuze interessant om overeenkomsten en verschillen te onderzoeken als we meerdere regio’s hebben aangedaan”, zegt Peterse.