Nieuwe presentator: Charisa Chotoe

Pointer heeft een nieuwe presentator: Charisa Chotoe. Aanstaande zondag presenteert ze haar eerste televisie-uitzending over de woningnood voor gescheiden ouders. Chotoe wordt als vierde presentator toegevoegd aan het team van Pointer dat bestaat uit Teun van de Keuken, Anna Gimbrère en Niels Heithuis.

De 28-jarige Charisa Chotoe is onderzoeksjournalist en presenteerde voor KRO-NCRV het programma Propaganda, waaronder de spraakmakende aflevering over haatinfluencers en het thema online shaming. Chotoe startte haar tv-carrière bij de Amsterdamse stadszender AT5, waar ze onder andere de programma’s De Zwoele Stad en De Straten van Amsterdam presenteerde. Ze studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Charisa: “Ik kijk er enorm naar uit om uitzendingen voor Pointer te maken. De maatschappelijke betrokkenheid van KRO-NCRV spreekt mij zeer aan en ik ga mij volop inzetten om de verschillende onderzoeksthema’s van Pointer te belichten en op de kaart te zetten, waaronder het onderzoek naar genderverschilen in de gezondheidszorg.”

René Sommer, eindredacteur Pointer: “Met Charisa hebben we een geëngageerde journalist in huis gehaald. We zijn heel blij dat we met Pointer zo’n jonge talentvolle presentator aan ons weten te binden.”

Gescheiden ouders in woningnood
Aanstaande zondag, 6 maart, presenteert Charisa haar eerste uitzending voor Pointer over gescheiden ouders in woningnood.
Door de woningnood in Nederland krijgen alleenstaande ouders geen voorrang meer en de wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn lang. Pointer spreekt met gescheiden moeders die noodgedwongen in een stacaravan moeten wonen met hun kinderen. Ze krijgen vaak geen urgentie - ook als ze er wel recht op hebben, blijkt uit ons onderzoek. Advocaten bevestigen dat gemeenten zich vaak niet aan de urgentieregel houden.

‘Gescheiden ouders in woningnood’ in Pointer op zondag 6 maart 22:10 uur op NPO 2.

Vrouwengenees(on)kunde
Op zondag 13 maart volgt de tweede uitzending van Chotoe over het thema vrouwengeneeskunde. Vrouwen leven vaker in slechte gezondheid dan mannen. Dat komt omdat de gezondheidszorg van oudsher vooral gebaseerd is op het mannenlichaam. Sommige diagnoses worden bij vrouwen nog altijd (te) laat herkend. Is er wel voldoende aandacht voor sekse- en genderverschillen in de gezondheidszorg? Van welke verschillen tussen man en vrouw zijn we ons al bewust, en wat weten we nog niet? En wat moet er gebeuren om het kennisgat verder te dichten?

‘Ongelijkheid in de spreekkamer’ in Pointer op zondag 13 maart 22:10 uur op NPO 2.