Reisaanbieders verleiden je met de goedkoopste prijzen. Maar als je dan wil boeken, blijken er vaak veel extra kosten te zijn. Dat mag niet. Onvermijdbare kosten (kosten die je altijd moet maken) zoals reserveringskosten en toeristenbelasting moeten in de aanbiedingsprijs opgenomen zijn. Als je gestruikeld bent over ‘onduidelijke reisprijzen’ kun je daarover een klacht in dienen bij de Reclame Code Commissie (RCC). Het verhaal van een weekendje weg in eigen land, de klacht bij de RCC en de uitkomst.   Te gast zijn: Otto van der Harst van de Stichting Reclame Code, Joyce Donat van de Consumentenbond en de gedupeerde consument.

Onduidelijke reisprijzen

Luister het vervolg, deel 2:

Reisorganisaties

Reclame Code Commissie een 'tandeloze tijger'

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.