Vrouwen voelen zich vaak onveilig in de openbare ruimte. Aan tafel: datajournalist Eva Meesterberends over de Pointer televisie-uitzending en het onderzoek dat er gedaan is. Ook spreken we met Els van Lis, zij reageerde op het onderzoek van Pointer.

In het tweede half uur spreken we over de toekomst. Wat kunnen we doen om het gevoel van onveiligheid weg te nemen? Aan tafel: Geertje Slingerland, zij doet onderzoek naar veiligheid in de publieke ruimte en hoe we deze veiligheid kunnen waarborgen door middel van stadsontwerp. Ook is Djoeke Ardon te gast, onderzoeker en projectleider bij Movisie en zij focust zich op grensoverschijdend gedrag, straatintimidatie en seksueel geweld.

Pointer Data: onveilige plekken

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.