Een langverwacht rapport van het RIVM naar de giftige stoffen is duidelijk. Kinderen die onder de rook van de staalfabriek opgroeien hebben te maken met tot wel 30 keer meer lood en 35 keer meer kankerverwekkende PAK’s dan kinderen die dat niet doen. De gezondheidsrisico’s zijn flink en voor het eerst is er in onderzoek een direct verband tussen gezondsheidsschade en Tata Steel gelegd. Wat betekent dit rapport voor de toekomst van de staalfabriek? Te gast is journalist Bart Vuijk van het Noordhollands Dagblad.

ReportersNL: de giftige stoffen rond Tata Steel

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.