Na eerdere vrijspraak acht het Instituut Sportrechtspraak voormalig bondscoach turnsters toch schuldig aan grensoverschrijdend gedrag, al krijgt Gerben Wiersma geen straf opgelegd.

De oud-topturnsters die jarenlang stelselmatig zijn blootgesteld aan lichamelijk, psychisch en emotioneel geweld moeten een schadevergoeding 5.000 euro krijgen. Dat vindt de adviescommissie integriteit en ethiek. De bepleite collectieve regeling is een unicum in de Nederlandse sport. In de studio Marco Knippen, de auteur van het stuk in het Noord-Hollands Dagblad.

Lees: Instituut Sportrechtspraak acht voormalig bondscoach turnsters toch schuldig aan grensoverschrijdend gedrag (Noordhollands Dagblad)

Zaterdag 9 oktober werd ook bekend dat voormalig bondscoach Gerben Wiersma door het Instituut Sportrechtspraak toch schuldig is bevonden aan grensoverschrijdend gedrag, maar hij krijgt geen straf opgelegd. Marco Knippen schreef hierover in het Noord-Hollands Dagblad: Instituut Sportrechtspraak acht voormalig bondscoach turnsters toch schuldig aan grensoverschrijdend gedrag

ReportersNL: nieuwe onthullingen in het turndossier

ReportersNL: Schrikbewind in turnhal ging maar door

ReportersNL: Schrikbewind in turnhal ging maar door

Marco Knippen over mishandeling in de turnsport

ReportersNL: Mishandeling in de turnsport