Schoolopdracht van Elijah (17) uit uitzending CEASE-therapie leidt tot onderzoek naar alternatieve autismebehandelingen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laat onderzoek doen naar de effecten van alternatieve autismebehandelingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Nederlands Autisme Register en de Vrije Universiteit. Aanleiding is een profielwerkstuk van de 17-jarige scholier Elijah Delsink over de CEASE-therapie, een homeopathische therapie die totale genezing van autisme belooft.

Zelden is een werkstuk van een scholier onderwerp van gesprek in politiek Den Haag. Maar staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid was vorig jaar ‘diep onder de indruk’ van het onderzoek van Elijah, die zelf autistisch is. Afgelopen september stond Elijah’s werk centraal in een uitzending van De Monitor waarin onder meer de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en de Kinderombudsvrouw pleitten voor een verbod op dergelijke therapieën.

Lees verder.

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.