In Nederland werken 1,3 miljoen mensen in de nacht, terwijl bekend is dat nachtwerk ongezond is. Wie ‘s nachts werkt heeft niet alleen meer kans op slaapproblemen, maar bijvoorbeeld ook op hart- en vaatziekten en diabetes. De Gezondheidsraad concludeerde in 2017 dat nachtwerk ongezond is en zoveel mogelijk moet worden beperkt. Maar lukt dat ook? En doen bedrijven wel voldoende om klachten door nachtwerk te voorkomen? Oud-vrachtwagenchauffeur Chiel vertelt over het moordende werkritme dat hij tot vorig jaar aanhield. Chiel kwam thuis te zitten met een schouderblessure en besefte toen pas dat hij roofbouw op zijn lichaam aan het plegen was.

Slapeloos door nachtwerk

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.