De vrijheid om te demonstreren staat onder druk. Daarvoor waarschuwen rechtsgeleerden, de Nationale Ombudsman en Amnesty. Zowel vooráfgaand aan demonstraties als tíjdens protesten gaat het mis. En dan gaat het niet alleen over maatregelen tegen activisten van Extinction Rebellion.  We zetten drie misvattingen over het recht op protest op een rij, die maken dat de demonstrant in de knel komt te zitten. In de uitzending reageert vice-voorzitter Schuurmans van het Genootschap van Burgemeesters.

Slecht klimaat voor demonstraties

Makers

Niels
Niels Heithuis is journalist en radiopresentator.

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.