De wildvisserij staat al jaren onder druk (zie de laatste twee afleveringen van Pointer TV). Volgens de experts ligt de toekomst daarom bij de kweekvisserij. Sterker nog: aquacultuur is de snelst groeiende voedselsector wereldwijd. Ook in Nederland wordt er op land vis gekweekt, zij het op kleine schaal. Maar hoe duurzaam is die kweekvis? Het grootste knelpunt blijkt visvoer te zijn. Waar wordt dat van gemaakt en hoe kan dat duurzamer? Pointer gaat op bezoek bij één van de grootste kweekvissers van Nederland en hoort van het ASC-keurmerk dat van de vissen die nu dat keurmerk hebben, we eigenlijk niet goed weten wat ze eten.

Wat is er mis met de kweekvis?

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.