Ineens hadden we extra geneesmiddelen nodig voor mensen op de IC’s. Covid-19 sloeg toe en verschillende middelen werden getest om coronaverschijnselen te bestrijden. Maar hét medicijn tegen Covid-19 is er nog niet.

Wat betekende die hectiek voor Hennie Henrichs van Teva Pharmachemie in Haarlem? In de zomerserie Lessen van Corona is Hennie Henrichs te gast, algemeen directeur van de enige fabriek die in Nederland substantiële hoeveelheden geneesmiddelen maakt.

In een lang interview komen de volgende onderwerpen aan bod: de impact van Covid-19 op de medicijnvoorraden, het effect van marktwerking op de geneesmiddelenvoorziening, oude medicijnen inzetten voor andere ziektes en het maken van geneesmiddelen in Europa.

De muziekkeuze van Hennie Henrichs: Dire Straits met Private Investigations

Lees hier het artikel (NPO Radio 1) met drie belangrijke momenten uit het gesprek.

Ineens hadden we extra geneesmiddelen nodig voor mensen op de IC’s. Covid-19 sloeg toe en verschillende middelen werden getest om coronaverschijnselen te bestrijden. Maar hét medicijn tegen Covid-19 is er nog niet.Wat betekende die hectiek voor Hennie Henrichs van Teva Pharmachemie in Haarlem?In de zomerserie Lessen van Corona is Hennie Henrichs te gast, algemeen directeur van de enige fabriek die in Nederland substantiële hoeveelheden geneesmiddelen maakt.In een lang interview komen de volgende onderwerpen aan bod: de impact van Covid-19 op de medicijnvoorraden, het effect van marktwerking op de geneesmiddelenvoorziening, oude medicijnen inzetten voor andere ziektes en het maken van geneesmiddelen in Europa.De muziekkeuze van Hennie Henrichs: Dire Straits met Private InvestigationsLees hier het artikel met drie belangrijke momenten uit het gesprek. Presentatie: Niels Heithuis

Zomerserie Lessen van Corona: de vraag naar medicijnen