Het kan zo maar gebeuren. Tijdens een zomervakantie ergens willekeurig langs de Middellandse Zee bestel je een exotische inktvis in het plaatselijke restaurant. Na een paar happen kijk je echter verschrikt naar je bord: er zitplastic in de inktvis! Een van de vele waterdieren die last hebben van gevolgen van onze consumptie van jaarlijks 260 miljoen ton plastic.Onderzoekers uit heel Europa presenteren de komende week in het Tropenmuseum in EYE de nieuwste resultaten van hun onderzoeken. In de studio geven Heather Leslie,leidster van het Clean See onderzoeksproject en Dick Vethaak, ecotoxicoloog bij het IVM en onderzoeker bij Deltares de stand van zaken van de onderzoeken weer.En wat kunnen we doen om te voorkomen dat de wereld uiteindelijk geplastificeerdwordt? Verslaggever Sander Bartling zocht de alternatieven op, bij de rioolwaterzuivering in Bath en bij een wasserette in Amsterdam. Maar valt de plastificering nog wel te stoppen?

De plastificering van de wereld

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.