Pointer en De Balie presenteren: Food for Thought - Duurzame vis bestaat niet

Menig visser weet: de vis wordt duur betaald. Weet de rest van Nederland dat ook? De visserij moet duurzamer, met minder bodemberoering, minder brandstofverbruik en minder ongewenste bijvangst, maar zijn we ook bereid daarvoor te betalen? En hoe zorgen we dat lokale duurzame vis ook echt op ons bord belandt? Nederlands is immers wel een visvangend land, maar er wordt slechts mondjesmaat vis gegeten.

Pointer in De Balie

Datum: Zaterdag 11 juni
Tijd: 20.00 uur
Locatie: De Balie, Amsterdam
Tickets: €13,- via De Balie
Gratis te volgen via livestream

Ik recycle mijn afval. Maar wat gebeurt er daarna precies mee?

Programma

Aan de hand van fragmenten uit onze uitzending over duurzame vis gaat Teun van de Keuken in gesprek met de volgende gasten:

  • Visser en ondernemer Hendrik Kramer, één van de duurzame koplopers in de Nederlandse visserij. Hij experimenteert erop los om met minder brandstof te vissen en zo min mogelijk ondermaatse, nog niet volgroeide, vis te vangen. 
     
  • Visspecialist Jacob Doorn, van vishandel Jan van As. Gespecialiseerd in wereldwijd voorkomende soorten Vis, Schaal en Schelpdieren en alle Seafood gerelateerde producten. Daarnaast is hij auteur van de boekenserie 'Vis en Seizoen'.
     
  • Laura Bromet, kamerlid van GroenLinks, één van de partijen die actief is in de Visserijcommissie van de Tweede Kamer. Ze is in juni beëdigd als lid van de Tweede Kamer, waarbij zij zich bezighoudt met landbouw, natuur en visserij.
     
  • Frits Loomeijer, die als maritiem historicus de visserij door en door kent. Hij was curator van de scheepsbouwafdeling van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en jarenlang directeur van het Maritiem Museum in Rotterdam. Momenteel werkt hij aan zijn boek over de Nederlandse visserijgeschiedenis.

Meld je aan voor de livestream