Op 6 juni zijn er verkiezingen voor de Europese Unie. Een veelgehoorde claim over de EU is dat het een ondemocratisch speeltje is van de elite, waar het gewone volk weinig tot geen invloed op heeft. Maar dat klopt niet. In deze factcheck van Pointer (KRO-NCRV) leggen we je uit hoe het zit. 

Waar stem je nu precies voor op 6 juni tijdens de Europese Verkiezingen, welke recente voorbeelden laten zien dat we wel degelijk invloed hebben op Europees beleid en welke strategieën gebruiken politici volgens wetenschappers om jou te overtuigen dat de EU ondemocratisch is? Dat zie je in deze factcheck.

Heb jij eigenlijk wel invloed op de Europese politiek?

@npo3nl Op 6 juni zijn er verkiezingen voor de Europese Unie. Een veelgehoorde claim over de EU is dat het een ondemocratisch speeltje is van de elite, waar het gewone volk weinig tot geen invloed op heeft. Maar dat klopt niet. In deze factcheck van Pointer leggen we je uit hoe het zit. Waar stem je nu precies voor op 6 juni, welke recente voorbeelden laten zien dat we wel degelijk invloed hebben op Europees beleid en welke strategieën gebruiken politici volgens wetenschappers om jou te overtuigen dat de EU ondemocratisch is? Dat zie je in deze factcheck. #pointercheckt #kroncrv ♬ origineel geluid - NPO 3

Help ons!

Verbaas jij je ook over een bewering? Kom je beweringen tegen waarvan je vindt dat wij die moeten uitzoeken? Tip ons dan door een mail te sturen.

Wil je op de hoogte blijven van dit onderzoek?

Elke week sturen we je onderzoeksverhalen, tips van de redactie, en verhalen die je nog van ons kan verwachten.