Natuurorganisaties, gemeenten en agrariërs experimenteren de laatste jaren steeds meer met Bokashi. Het in Japan bedachte product lijkt wat op compost maar is eigenlijk gefermenteerd groenafval. Volgens voorstanders zou deze manier van groenafval verwerken veel voordelen voor de natuur hebben. Maar er is ook kritiek, zo kan niet iedereen voor deze bodemverbeteraar betalen waardoor goedkopere alternatieven worden verkozen. Te gast zijn Gjalt Jan Feersma Hoekstra van bokashi-bedrijf Agriton en fruiteler Richard Rijk uit Zeeland.

Heeft bodemverbeteraar bokashi toekomst?

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.