Kan je een oud bos vervangen door nieuwe natuur?
25 min 48 s

Jonge eikenboompjes keurig aangeplant in rijtjes. Een enkele paal met een vleermuiskast staat desolaat in het vrijwel kale landschap. Vleermuizen zijn er niet te zien, constateert vleermuisexpert René Janssen. De nieuw aangelegde natuur moet het Limburgse Sterrenbos vervangen, een bos met 200 jaar oude bomen dat begin dit jaar moest wijken voor uitbreiding van autofabrikant VDL Nedcar. Kan dat eigenlijk, een oud bos vervangen? Of is deze compensatienatuur vooral een doekje voor het bloeden?

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.