Sinds half maart komen meldingen van ongebruikelijke financiële transacties met een link naar de coronacrisis binnen bij de FIU, de overheidsdienst tegen witwassen. De meldingen geven voor het eerst zicht op de verdachte geldstromen rond de coronacrisis in Nederland. Er blijken miljoenen in om te gaan. We kijken met Hennie Verbeek-Kusters, hoofd van FIU-Nederland, naar de patronen die zij ontwaart. Een uitzending over wildwesttaferelen op de medische markt, fraude met steunmaatregelen van de overheid en mondkapjes als het nieuwe goud.

Mondkapjes zijn het nieuwe goud

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.