Bestrijdingsmiddelen

Boeren en particulieren gebruiken bestrijdingsmiddelen om plagen, onkruiden en ziekten tegen te gaan. In deze middelen zitten soms omstreden stoffen. 

We krijgen tips binnen van mensen die met deze middelen werken. Zij vragen zich af hoe verantwoord het gebruik ervan is. Wat voor invloed heeft het op planten, dieren en mensen? Wie brengt het aan de man? En kunnen we ook zonder?

Verkenning Research Opnames Uitzending

Oproep

We maakten in 2018 een uitzending over dit onderwerp en we blijven dit volgen. Heb jij een tip over het gebruik van bestrijdingsmiddelen? Laat het ons weten.

Deel jouw verhaal

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.