Schulden

In Nederland hebben ruim 650.000 huishoudens problematische schulden. Dat betekent dat ze een betalingsachterstand hebben bij bijvoorbeeld de zorgverzekeraar of de woningbouwvereniging van langer dan 90 dagen. 

We krijgen signalen dat mensen met problematische schulden lang niet altijd goed worden geholpen als ze aanspraak willen maken op schuldhulpverlening. 

Hoe zit dat? Hoe gaan gemeenten in Nederland om met schuldhulpverlening? 

Heb je schulden? Hoe is jouw contact met de gemeente?

Heb je betaalachterstanden of problematische schulden? Kun je de huur of de zorgverzekering (bijna) niet meer betalen? Ben je in contact met de gemeente hierover of juist niet en wacht je daarop? Laat het ons weten. We zijn benieuwd naar je ervaringen.

Makers

Verslaggever / Redacteur

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.