OSINT-Onderzoek

Pointer maakt steeds meer gebruik van OSINT-onderzoek: onderzoek op basis van openbare online bronnen (Open Source Intelligence). Denk aan Google Maps, sociale media of de Kamer van Koophandel. 

Omdat steeds meer mensen vastleggen en op social media delen wat er om hen heen gebeurt, kan OSINT-onderzoek een tijdrovende klus zijn. Alle beelden over een evenement moeten bijvoorbeeld verzameld en geanalyseerd worden voor goed OSINT-onderzoek.

Pointer wil graag meer doen met deze innovatieve manier van onderzoek doen, maar komt soms tijd en handen tekort om dit goed te doen. Daarom zoeken we mensen die het leuk vinden ons daarbij te helpen.

210726_OSINToproep_2_strooi2-min.jpg

OSINT-community: samen krijgen we meer voor elkaar 

In samenwerking met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek zijn we bezig met het opzetten van een OSINT-community. We willen samen met ons publiek onderzoeken verder brengen en waar mogelijk uitwerken tot een journalistiek product, zoals een artikel op onze website. Maar het kan ook zo zijn dat een onderwerp zo interessant is dat we er een uitzending op tv of op radio van gaan maken. Daarnaast hebben we deze community ook in het leven geroepen om onze kennis met jullie te delen en willen we andersom ook weer van jullie leren. 

Samen op onderzoek uit

Heb jij een idee voor een verhaal op basis van OSINT? Of heb je een nieuwsbericht of social media post voorbij zien komen waarvan jij denkt dat er een verhaal in zit? Voel je vrij om het te delen met de community, dan gaan we samen op onderzoek uit. Jij bepaalt zelf hoeveel tijd je er in steekt, voel je in ieder geval nergens toe verplicht. 

210725_OSINT_Methodiek-min.png

Meedoen?

Ben je geïnteresseerd geworden om lid te worden van onze community? Vul onderstaand formulier in om een uitnodiging te ontvangen: