Het beeld de Tweede Kamer kreeg over de bewonersparticipatie rondom de afvalwaterinjecties van de NAM in Schoonebeek, strookt niet met de werkelijkheid. Het dorp is verdeeld en daarmee is het draagvlak nog niet geregeld. Afgelopen dinsdag ondertekenden staatssecretaris Hans Vijlbrief en de NAM een convenant met afspraken over de afvalwaterinjecties in Schoonebeek. Hoeveel zeggenschap hebben burgers op de hun leefomgeving? En wat is een overeenkomst tussen deze partijen waard? Kijk ook: Wat te doen met afvalwater uit de olie-industrie? (Pointer TV)

Pointer Regio: de twee gezichten van Vijlbrief

NAM

De moeizame relatie van de NAM met de bevolking

Een overzicht van de Pointer Regio items over de afvalwaterinjecties door de NAM.

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.