In Zuid-Limburg wordt in de gemeente Gulpen-Wittem gebroken bouwpuin gebruikt om veldwegen op te vullen sinds de grote overstromingen van 2021. Bewoners vinden daardoor steeds stukken plastic en andere troep op de veldwegen. Er zijn zorgen, want na een regenbui spoelt het puin zo het water in. Deze uitzending is gemaakt op basis van een tip van een bezoeker aan de pop-up Heerlen.

ReportersNL: Veldwegen met vervuilde grond

Paden van Natuurmonumenten aangelegd met plastic vervuild bouwpuin

Paden van Natuurmonumenten aangelegd met plastic vervuild bouwpuin

Plastic hoort niet thuis in de natuur. Toch zijn de paden in het nieuwe natuurgebied Marker Wadden aangelegd met plastic bouwafval.

In Overlangbroek is vermalen bouwpuin gebruikt om paden mee te verharden

‘Grote schade aan Natura 2000-gebied door verharden paden met bouwpuin’

Stichting NatuurAlert spant een rechtszaak aan vanwege het storten van vervuild bouwpuin in Overlangbroek, een Natura 2000-gebied van Staatsbosbeheer.

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.