Nederland is traditioneel gezien geen typisch stakingsland. In Frankrijk wordt bijvoorbeeld al tien keer vaker het werk tijdelijk neergelegd voor betere arbeidsomstandigheden. Het is ook enorm vervelend om een dag lang niet met het openbaar vervoer te kunnen reizen, omdat de machinisten en buschauffeurs het werk hebben neergelegd. Of om opvang voor je kinderen te zoeken, want de leraren staken. Maar wat levert het daadwerkelijk op?

We houden een overzicht bij van stakingen in ons land sinds 2018. Want we willen graag weten hoe vaak we staken, wat er dan op het spel staat en of het ook tot resultaat leidt. Zodra er een akkoord ligt, zetten we dit erbij. Mis je een staking of akkoord in ons overzicht? Mail ons dan op pointer@kro-ncrv.nl.

knd-app

Illustratie door Tijmen Snelderwaard

Makers

Dataprogrammeur

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.