TV-uitzending

Afgelopen najaar ging er een schok door Nederland toen bleek dat kinderen in ons rijke land zonder eten naar school gaan. Wat zit hierachter? Hoe groot is het probleem van armoede en slecht eten onder kinderen? En wat vinden scholen ervan dat zij het nu op hun bordje krijgen?

Kijk zondag 29 januari naar Pointer op NPO 2 om 22:10 uur. Of kijk zaterdag al naar de aflevering op NPO Start.


Radio-uitzending

Energietoeslag in de zomer: burgers in de kou

Vanwege torenhoge energierekeningen konden mensen vorig jaar aanspraak maken op de zogeheten energietoeslag van in totaal 1.300 euro. Ook dit jaar stelt het kabinet weer geld beschikbaar voor gemeenten om minima bij te staan, maar het proces verloopt stroef. Minima blijven toch in de kou zitten en worden verkeerd ingelicht door hun gemeente. Wat gaat hier mis?

Pointer Regio: verduurzaming van huurwoningen

Uit onderzoek van onder wooncorporaties in Groningen, Friesland en Drenthe blijken nog 19.000 huizen energielabel G of lager te hebben. De huur is laag maar de energierekening is hoog. Wat doen de wooncorporaties om de achterstand in te lopen?

Gezonde schoollunch

15 procent van de kinderen in Nederland heeft overgewicht: Hoe zorgen we dat onze kinderen gezonder worden? Nou, bijvoorbeeld door een gezonde schoollunch aan te bieden. Probleem: veel ouders willen dat niet.

Luister zondag 29 januari naar Pointer op NPO Radio 1 om 19:00 uur.