Wil je het liefst met de bus naar je werk, studie of winkels, maar heb je een auto aangeschaft of overweeg je dat te doen omdat er bijna geen openbaar vervoer bij jou in de buurt is? Dan horen we graag van je. 

Op steeds meer plekken buiten stedelijk gebied verdwijnen haltes en buslijnen. Daardoor zijn mensen in lastig te bereiken gebieden genoodzaakt ander vervoer, zoals de auto, te gebruiken.

Eerder spraken we met Theo die door het verdwijnen van de bus die door zijn dorp reed steeds moeilijker op zijn werk komt. Hij doet er nu ongeveer een uur en drie kwartier over om op zijn werk te komen, terwijl hij met de auto (zonder files) ongeveer 40 minuten onderweg zou zijn.

Theo Roeland uit Stad aan 't Haringvliet

Vanuit buitengebied naar werk in stad: forens Theo is steeds langer onderweg 

Voor ons onderzoek naar vervoersarmoede onderzoeken we hoe mensen zich verplaatsen wanneer het openbaar vervoer geen optie is. Daarom willen we in contact komen met mensen die de auto pakken of overwegen dat te gaan doen, terwijl ze eigenlijk liever gebruik willen maken van het openbaar vervoer.

Oproep

In ons onderzoek Vervoersarmoede kijken we naar de gevolgen van slechte OV-bereikbaarheid. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Is er in jouw dorp of wijk recent iets veranderd waardoor belangrijke voorzieningen (school, werk, zorg) lastiger te bereiken zijn? En heb je de auto als oplossing of overweeg je dat? We horen graag je ervaringen! 

Wil je op de hoogte blijven van dit onderzoek?

Elke week sturen we je onderzoeksverhalen, tips van de redactie, en verhalen die je nog van ons kan verwachten.

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.