Vervoersarmoede 

Scholen, werk of het ziekenhuis zijn niet voor iedereen even gemakkelijk te bereiken. Met name als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Dan kan je vanuit bepaalde plekken in Nederland een behoorlijke tijd onderweg zijn. En dat heeft sociale en economische gevolgen.  

In ons nieuwe onderzoek nemen we deze ‘vervoersarmoede’ onder de loep. Wat zijn die gevolgen precies? Wie hebben er het meeste last van? En hoe heeft deze vervoersongelijkheid kunnen ontstaan? 

Weet je hier meer over omdat je deskundig bent op dit gebied? Of heb je juist als reiziger ervaring met slechte bereikbaarheid van je school, ziekenhuis of baan? We horen graag je expertise of ervaringen!  

Verdwijnen er buslijnen in jouw omgeving? En kan je daardoor bijna niet meer op school of op je werk komen? Of is de bereikbaarheid met openbaar vervoer de laatste jaren sowieso al niet optimaal? We horen graag je ervaringen!

Meer over dit onderzoek

Een verlaten bushokje naast een lege weg
| Oproep

Gebruik je de auto terwijl je liever met het OV reist?

Verplaats jij je met de auto (of overweeg je dat te gaan doen) omdat het OV geen optie is? Dan horen we graag jouw ervaringen!

Slechte bereikbaarheid in de Randstad: ‘De provincie focust alleen op de stad’ 
| Oproep

Slechte bereikbaarheid in de Randstad: ‘De provincie focust alleen op de stad’ 

De Utrechtse gemeente De Ronde Venen is steeds slechter te bereiken met het openbaar vervoer, aldus Gemeenteraadslid Simone Borgstede (CDA).

Wachten op een bus die niet komt
| Oproep

Wachten op een bus die niet komt: ‘Het is bijna elke week raak’

Niet alle delen van ons land zijn even goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Makers