Vervoersarmoede 

Scholen, werk of het ziekenhuis zijn niet voor iedereen even gemakkelijk te bereiken. Met name als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Dan kan je vanuit bepaalde plekken in Nederland een behoorlijke tijd onderweg zijn. En dat heeft sociale en economische gevolgen.  

In ons nieuwe onderzoek nemen we deze ‘vervoersarmoede’ onder de loep. Wat zijn die gevolgen precies? Wie hebben er het meeste last van? En hoe heeft deze vervoersongelijkheid kunnen ontstaan? 

Weet je hier meer over omdat je deskundig bent op dit gebied? Of heb je juist als reiziger ervaring met slechte bereikbaarheid van je school, ziekenhuis of baan? We horen graag je expertise of ervaringen!  

Verdwijnen er buslijnen in jouw omgeving? En kan je daardoor bijna niet meer op school of op je werk komen? Of is de bereikbaarheid met openbaar vervoer de laatste jaren sowieso al niet optimaal? We horen graag je ervaringen!

Meer over dit onderzoek

Header 9 maart
| Uitzending

Jaagt de provincie ons de auto in?

Het streekvervoer dunt uit. Met de auto gaan is vaak een betere optie. Moeten we het OV versterken om ons uit de auto te krijgen?

Auto's in de file
| Artikel

Waarom jij maar niet uit de auto te krijgen bent (en hoe we dat misschien toch voor elkaar krijgen)

We houden van onze auto, omdat die appelleert aan een primitief deel van ons.

Vervoersarmoede
| Radio-uitzending

Vervoersarmoede

Met name in de regio verdwijnen er steeds meer bushaltes en lijnen, omdat ze volgens vervoerders niet langer ‘rendabel’ zijn.

Vervoersarmoede: minder bussen, minder kansen
| Uitzending

Vervoersarmoede: minder bussen, minder kansen

Het busvervoer verkeert in zwaar weer, vooral op het platteland. Bewoners vrezen voor ongelijke kansen.

Makers

Redactiestagiair
Verslaggever / Redacteur