Met je neus op de feiten

Pointer van KRO-NCRV houdt je scherp en pakt de kwesties van nu aan: onze onderzoeksjournalisten drukken je met de neus op de feiten. Of het nu om de krapte op de woningmarkt, de tekorten in de zorg, of de verwerking van ons afval gaat. Onze verhalen maken we met jou, voor jou. Laat ons weten wat jij belangrijk vindt. Vertel ons jouw ervaring, tip of punt van zorg. Of deel onze impact.

Deel je ervaring

1.300 lekkende gifvaten. Waarom deed niemand iets? 

Op een terrein in Doetinchem staan 1300 lekkende vaten, gevuld met giftig blusschuim. In Nederland is de regel dat de vervuiler betaalt, maar in dit geval is de vervuiler failliet. De vraag is dus: wie is er nu verantwoordelijk voor de bodemverontreiniging? Pointer dook in de feiten en kwam erachter dat de overheid jarenlang niet heeft ingegrepen. Schrik je hier ook van?

Deel onze impact Bekijk de uitzending
Odette Pointer

Steeds vaker wordt er misinformatie verspreid. Wat is er echt gebeurd?

Na de rellen op het Museumplein kwam allerlei informatie naar buiten. Klopt het dat mensen zomaar werden aangevallen door de politie? Om de feiten van misinformatie te scheiden doet Pointer forensisch onderzoek naar de videobeelden. Wat is er echt gebeurd? Vraag jij je dat ook weleens af? 

Deel jouw ervaring Lees meer
Thomas Mulder

Slechte zorg leveren en toch hoge winst maken. Hoe kan dat? 

Zorgbedrijven die extreem hoge winst maken, dat klopt toch niet? We willen in Nederland geld uitgeven aan goede zorg, maar het blijkt soms terecht te komen in de portemonnee van directeuren die daar hele andere dingen mee gaan doen. Ons onderzoek leidde tot meer bewustzijn, maar er is nog werk aan de winkel. Doe je mee?

Doe mee Lees meer
Jolien Pointer

Vrachtwagenchauffeurs worden opgejaagd. Hoe veilig is het op de weg?

Door gebrekkige arbeidsomstandigheden gaan vrachtwagenchauffeurs oververmoeid de weg op. Een probleem met gevolgen voor de algehele verkeersveiligheid. Dit kwam aan het licht door tips van burgers zoals jij. Jij bent namelijk het startpunt van onze onderzoeksjournalistiek. Met welke tip van jou kunnen wij aan de slag?

Deel jouw ervaring Lees meer
Robbert Pointer

Contact 

Wil je jouw zorg of ervaring alleen met onze redactie delen?

Dat kan hier

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over jouw interesses wekelijks in je mailbox met onze nieuwsbrief. 

Meer Pointer

Meer weten over onze onderzoeken? Lees onze meest actuele artikelen, bekijk en beluister een van onze uitzendingen of ontdek welke thema's we belangrijk vinden.

Over ons