Woonproblemen

Woningen met ongedierte en schimmel, slapen in een tent op een camping of urenlang in de trein zitten om een college te volgen. Studenten accepteren veel want er is een groot tekort aan studentenwoningen. Nederlandse universiteiten zijn in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Bijna elke studie is in het Engels te volgen en de deuren staan wagenwijd open voor studenten van over de hele wereld. De verwachtingen zijn dat de studentenaantallen de komende jaren alleen nog maar verder gaan groeien. Maar wie is verantwoordelijk voor een fatsoenlijke studentenkamer?

Meer over dit onderzoek

Huurders in de kou aflevering Pointer
| Uitzending

Huurders in de kou

Wie een goed energielabel heeft kan alsnog hoge stookkosten krijgen. Grote kieren tellen bijvoorbeeld niet mee voor het energielabel. Omdat de overheid er vanuit gaat dat het...

Huurders in de koude
| Artikel

Energielabel zegt weinig over stookkosten woning

Wie een goed energielabel heeft kan alsnog hoge stookkosten krijgen. Grote kieren tellen bijvoorbeeld niet mee voor het energielabel. Bewoners komen hierdoor in de problemen.

In de kou zitten, uit angst voor de energierekening
| Artikel

Bezwaar maken tegen een koud huis. Hoe kan dat? 

Duizenden huurders betalen hoge energiekosten omdat hun huis tocht. Hoe kun je dan klagen bij je huurbaas?

Bewoners in koude huurhuizen dragen extra lagen kleding over elkaar
| Artikel

Daan huurt in de vrije sector: ‘We lopen allemaal met een vest over onze trui’

Huurders in de vrije sector betalen veel huur voor huizen die vaak slecht geïsoleerd zijn. Wat kun je daar dan aan doen?

Angelique in haar 'doortochtwoning'

Huurders in de kou: ‘IJs aan binnenkant van je raam’

Vele huurders in slechte huurhuizen staan voor een dilemma. Of je betaalt hoge stookkosten of je moet rillen. Wat is jouw situatie?

Wonen op vakantieparken
| Uitzending

Wonen op een vakantiepark

Verkenning Research Opnames Uitzending

Oproep

Lukt het je niet om betaalbare woonruimte te vinden?

Ben je op dringend zoek naar een woning, maar lukt het je niet om iets betaalbaars te vinden? Heb je het gevoel dat je klem zit? Laat het ons weten. We zijn benieuwd naar je verhaal.

Deel jouw verhaal

Makers

Verslaggever / Redacteur