Nederland staat vol met grote pakhuizen. In totaal telt ons land zo’n 43 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed. Het gaat om magazijnen voor opslag van spullen die we hier online bestellen, of in de winkel kopen. Maar ook om warenhuizen die Europa en de rest van de wereld bevoorraden.

De laatste jaren komen burgers regelmatig in opstand tegen de zogenaamde ‘verdozing’, oftewel de enorme distributiehallen die vaak de vorm hebben van grote blokkendozen. Ze zijn niet blij met de torenhoge loodsen in hun achtertuin, het verdwijnen van landelijk groen en de verkeersoverlast die het teweegbrengt. Toch zitten er nog heel wat logistieke blokkendozen in de pijplijn.

Samen met Investico brengen we hieronder in kaart op welke plekken er de komende jaren nog grote distributiecentra bijkomen.

Klik op het icoontje op de kaart voor meer informatie over het distributiecentrum,

knd-stepper

Deze online interactive is een samenwerking van Pointer en Investico die onderzoek doen naar de uitbreiding van grote distributiecentra en de ‘verdozing’ van het Nederlands landschap.

Lees hier meer over de verantwoording van de data door Investico.

Komt er binnenkort een groot distributiecentrum bij jou in de buurt?

Is er een groot pakhuis in aanbouw bij jou in de omgeving? Eentje die wel of juist niet op de bovenstaande kaart staat? Heb je een interessante tip of ervaring? Laat het ons weten. We zijn benieuwd naar je verhaal.

Makers

Verslaggever / Redacteur