Het is overstapseizoen, Nederlanders kunnen een andere zorgverzekeraar kiezen. Wij gaan ondertussen de digitale apotheekzorg onderzoeken en kunnen daarbij jullie tips goed gebruiken.

Enkele grote verzekeraars zetten in op apotheken die alleen online zijn en landelijk leveren. Hun doel? Meer centralisatie en minder lokale apotheken. Zo werkt VGZ samen met twee internetapotheken en werkt CZ toe naar een situatie waarin online apotheken “een belangrijke plaats [hebben] binnen de farmaceutische zorg” en er minder fysieke apotheken zijn.

De internetapotheken in kwestie willen het gedoe bij de patiënt wegnemen door hun recepten maandelijks af te handelen en de medicatie automatisch naar hun thuisadres te sturen. Begrijpelijk dat chronisch zieken hier voordeel in zien.

Maar recensies online laten ook een andere kant zien, met slecht bereikbare klantenservice, gebrekkige administratie en vertraagde spoedbezorging.

Oproep:

Heb jij al ervaring met een landelijke internetapotheek? Of word je bij het overstappen van verzekeraar overgehaald om voor een andere (internet)apotheek te kiezen? Laat het ons weten!

Makers