Samen met de collega’s van Pointer is ook Spraakmakers deze tijd in Almelo, om mee te kijken naar de zorgen in deze middelgrote stad. Verslaggever Thomas Schuurman is bij een buurthuis, waar mensen terecht kunnen met hun problemen.

Leefbaarheid Almelo deel 1

Verslaggever Thomas Schuurman van Spraakmakers is bij voormalig basisschool ‘de Hagedoorn’ in Almelo. Daar kunnen bewoners tegenwoordig terecht voor bijvoorbeeld ‘energievragen’. En dat is begrijpelijk gezien de staat van veel woningen in de wijk.

De leefbaarheid van Almelo - deel 2

Verslaggever Thomas Schuurman ging langs bij welzijnsorganisatie Dimencegroep. Zij helpen sinds deze maand mensen met psychische klachten die wachten op hun behandeling, ..... omdat ze op een wachtlijst staan.

De leefbaarheid van Almelo - deel 3

Verslaggever Thomas Schuurman is op basisschool STEP in één van de armste buurten van Almelo: de Ossenkoppelerhoek. Deze school krijgt dit jaar extra geld van de gemeente om verlengde schooldagen te organiseren. Zo krijgen kansarme kinderen bijna het hele jaar via deze zogenaamde 'Rijke Schooldag' de mogelijkheid zich extra te ontwikkelen.

De leefbaarheid in Almelo, deel 4

Thomas Schuurman maakte vier reportages met verhalen over de zorgen in de Almelose wijken. In deze laatste reportage praat hij met burgmeester Arjen Gerritsen van Almelo. En dat doet Thomas vanuit de pop-up redactie in het centrum van de stad.

De leefbaarheid in Almelo, deel 5