De coronacrisis houdt ons allen in zijn greep. Iedereen doet wat hij kan. Voor de meeste mensen betekent dit binnenblijven, zoveel mogelijk. Hoe anders is dat voor onze zorgverleners, die nu aan de frontlinie staan. Hoe houden zij zich staande in deze verwarrende tijd?

De komende weken volgen we enkele artsen en verpleegkundigen in de vorm van een (video)dagboek. Zo houden zij ons op de hoogte over het wel en wee van hun cruciale werk in tijden van corona.

Zo ook Linda van Nunen (33). Na veertien jaar gewerkt te hebben als verpleegkundige in een revalidatiecentrum, werkt ze sinds vijf maanden op de oncologie-afdeling van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Maar de komende weken staat Linda niet op haar gebruikelijke post. Als algemeen verpleegkundige springt ze tijdens deze crisis bij waar nodig.

“Het is allemaal best wel spannend. Elke dag kan anders zijn en je weet nooit wanneer je opgeroepen wordt. Natuurlijk wil ik gaan helpen op de corona-afdeling, maar tegelijkertijd ben ik ook een beetje bang: wat ga ik allemaal te zien krijgen?”

De eerste keer

Gisteren was het zover: haar eerste dienst op de corona-afdeling. In deze eerste video leidt Linda ons rond over de afdeling en vertelt ze hoe zij dit ervaren heeft.

"Net voordat ik ging werd er weer een nieuwe gang geopend. Mensen die eigenlijk vrij hadden worden weer gebeld om toch te komen."

Ook vertelt ze over een coronapatiënt die twee dagen geleden zijn partner verloor aan corona. "Die man ligt ook te vechten voor zijn leven."

Makers