11 april 2020

Met deze partijen hebben wij samengewerkt

Wij werken graag samen. Niet alleen binnen de grenzen van KRO-NCRV gaan we samenwerkingen aan, ook werken we samen met partijen als Bellingcat, Lighthouse Reports, Follow the Money en diverse universiteiten. Hieronder kun je bekijken welke samenwerkingen wij al zijn aangegaan.

Explosieve Export, een project waarin we met Bellingcat en Lighthouse Reports hebben samengewerkt. Wij zochten uit waar Nederlandse wapens ├ęcht terecht komen nadat ze worden doorverkocht. Voor dit project hebben wij een eervolle vermelding ontvangen bij de Prix Europa 2018. Komende zomer zal er een vervolg komen op dit project waarbij we met internationale media gaan kijken naar de wapenexport door EU-landen.

Van de Noorse krant VG hebben we een lijst met downloaders van kinderporno ontvangen. Samen met Brandpunt+ hebben we 82 Nederlanders achterhaald en geverifieerd die dit materiaal hebben binnengehaald.

Samen met De Taalstaat van Frits Spits hebben we de overeenkomsten tussen rappers en overige Nederlandstalige artiesten onderzocht. In Taalbaas hebben we taalanalyse en muziek met elkaar gecombineerd. De radio-uitzending kun je hier terugluisteren.

Met De Monitor hebben we meerdere onderzoeken gedaan, zoals Politie Online, Verkeersveiligheid, Politiegeweld en Cameratoezicht.

Samen met Open State Foundation en de Volkskrant hebben we de verkiezingsuitslagen per stembureau achterhaald van de Provinciale Statenverkiezingen in 2019.

Met Lighthouse Reports en studenten van de VU (International Crimes, Conflict and Criminology) duiken we binnenkort in illegale visvangst. Daarnaast werken we samen met Follow The Money en Reporter Radio aan een onderzoek over zorgfraude. En met collega's van het Deense Kontant zijn we bezig om identiteitsfraude door bepaalde sites bloot te leggen.