ReportersNL

ReportersNL is een wekelijkse rubriek op NPORadio1 van Pointer waarin we regionale onderzoeksjournalistiek een landelijk platform bieden en samenwerken met onze mediapartners. ReportersNL wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Elke zondag om 19:30 uur op NPORadio 1.

ReportersNL is onderdeel van ‘Pointer Radio' het wekelijkse onderzoeksprogramma van KRO-NCRV op NPOradio 1. Pointer Radio brengt iedere week een reportage over een onderwerp dat nieuwe feiten en nieuwe inzichten oplevert. Pointer Radio onderzoekt kritisch het beleid van onze overheden en kijkt naar de consequenties van dat beleid voor ons allemaal. Met nieuwe feiten en onthullingen proberen we met onze onderwerpen nieuws te maken.

Verdiepende en zorgvuldig gemaakte radioreportages vormen een belangrijk onderdeel van het programma.

Meer over dit onderzoek

Vervuilde grond
| Uitzending

ReportersNL: Veldwegen met vervuilde grond

Bewoners vinden steeds stukken plastic en andere troep op de veldwegen in de gemeente Gulpen-Wittem. Na een regenbui spoelt het puin zo het water in.

Jeugdbendes
| Uitzending

Jeugdcriminaliteit in Parkstad

Met gebiedsontzeggingen en samenscholingsverboden proberen de burgemeesters van stadsregio Parkstad orde op zaken te stellen. Maar verplaatst het probleem zich daarmee niet?

Slakhorst
| Uitzending

ReportersNL - Heerlen-Noord op de kaart

In Heerlen maakt het veel uit aan welke kant van het spoor je woont. In het wijkje Slakhorst in Heerlen Noord hebben de huizen last hebben van vocht, schimmel en tocht.

kanaaldrama
| Uitzending

ReportersNL: Mogelijke doorbraak in oorzaak schade verzakkingen kanaal Almelo-de Haandrik

De oorzaak van de schade aan huizen langs kanaal Almelo-Haandrik komt doordat er een cruciale onderzoek fout is gemaakt, zegt oud-hoogleraar Stefan van Baars.

Live journalistiek
| Nieuws

Onderzoeksjournalisten van Pointer (KRO-NCRV) doen maand lang onderzoek in Zuid-Limburg

Na een succesvolle Pop-up redactie in Almelo gaat Pointer een maand lang onderzoek doen in Zuid-Limburg.

Zoutwinning
| Uitzending

ReportersNL: Fel protest tegen Twentse zoutwinningsplannen

In het Twentse Haaksbergen hebben de bewoners de gemeenteraad weten te overtuigen om tegen de komst van zoutwinning te stemmen.

Makers